Призоваваме да се спрат опитите за демонизиране, нищо, че вече сме в предизборна кампания. Нека всеки се опита да спечели изборите честно, като покаже какво е постигнал и какво може да направи.

Това се казва в позиция на общинските съветници от ГЕРБ във връзка с назначаването на бившия главен секретар на МВР Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат.

"Нека да е ясно- ние от ГЕРБ- СДС осъждаме полицейското насилие, намираме за недопустимо това, което видяхме на записите под колоните на Министерски съвет.
Подобни прояви нямат място в едно цивилизовано общество. Те трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона от компетентните за това органи.
В същото време не приемаме опитите нез
аконните действия на няколко полицая, да се приписват на политическия опонент, в този случай ГЕРБ", изтъкват общинарите от ГЕРБ.

Ивайло Иванов стана директор на Столичния инспекторат

Те подчертават, че случилото се зад колоните на Министерския съвет е било "предмет на проверки и проверки на проверките".

"Има съдебни процедури и образувани дела, имаше дори парламентарна комисия, има наложени наказания, имаше и достатъчно време тези наказания да бъдат заменени с по-строги, ако служебното правителство, което управлява вече 6 месеца прецени. След политическото му уволнение, нито разследващите органи, нито дори парламентарната комисия имаха претенциите да търсят отговорност или някаква съпричастност на Ивайло Иванов към насилието на униформени към задържани", се казва още в декларацията.

"Общинските съветници от ГЕРБ-СДС и кметът Фандъкова имаме за цел да подредим града", изтъкват от ГЕРБ.  И допълват, че това се случва чрез създаването на качествена нормативна уредба, с усъвършенстване на системите за контрол в общината, общинските предприятия и общинските дружества. "И не на последно място спазване на правилата в града ни. Столичният инспекторат има огромна роля в този процес и не е учудващо, че за негов директор е потърсен човек със сериозен административен опит и познания в сферата на реда и сигурността", завършва декларацията.

Няма да изслушват Фандъкова за назначението на Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат