Васил Терзиев и Йорданка Фандъкова
Васил Терзиев и Йорданка Фандъкова / БТА
Бившият вече кмет на София Йорданка Фандъкова официално предаде поста си на новия градоначалник - Васил Терзиев.

Тя го поздрави и му пожела успех начело на Столична община.

Вече официално: София е с нов кмет и нов Столичен общински съвет (СНИМКИ)

Фандъкова му подари химикалка, тъй като го предупреди, че "ще има много подписвате", като заяви, че се надява да се работи в посока на дигитализацията на управлението на Столична община. Тя остави отчет за четирите си последователни мандата. Тя му подари личната си каска, с която е ходила на инспекции по различни обекти, а той от своя страна като джентълмен ѝ подари букет с цветя.

БГНЕС


"Пожелавам ви да завършите проектите, които съм започнала, и да започнете своите проекти", посочи Фандъкова и му остави отчета си за управлението на София в последните 14 години - 4 последователни мандата, като благодари за доверието, което ѝ било гласувано четири пъти.

Смяна на властта: Васил Терзиев положи клетва като кмет на София (СНИМКИ)

"Моят телефон го имате, ако има необходимост аз ще бъда насреща", посочи Фандъкова.

БТА


Той от своя страна благодари на Фандъкова и заяви: "Благодаря на вас за всичките тези години, за усилията, за саможертвите. Само един човек, който е минавал през този път, знае. Благодаря. Ние се ангажирахме да строим, да настрояваме, не да разрушаваме, да работим за големите теми на града", заяви новият кмет на София Васил Терзиев, който положи официално клетва по-рано днес.

Васил Терзиев и Йорданка Фандъкова
БТА