/ БГНЕС
До края на годината ще бъде завършен основният ремонт на съществуващата сграда на 28 СУ „Алеко Константинов”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова уточни, че модернизацията се извършва по оперативна програма “Региони в растеж” и за нея ще отидат 3,7 млн. лв.

БГНЕС

“Всичко е до бетон, от там нататък всички инсталации, довършителни работи и изцяло ново оборудване, включително за физкултурния салон, ще бъдат осигурени. Дворът и спорните площадки също се реновират- това са инвестиции в образование, в спорт и във възможности за развиване на талантите на децата”, каза още Фандъкова.

Виждаме, че се работи в срок - от началото на тази година започна модернизацията на старата сграда на 28 СУ. Новата сграда построихме миналата година с наши средства, сега старата ще се свърже цветово и идейно с нея. Това е един пример за интегрирани инвестиции в образованието в тежка криза - работим без бюджет, но продължаваме да инвестираме в училищата и детските градини”, поясни столичният кмет, след което обясни, че по оперативната програма освен 28 СУ се модернизира и 48-о училище.

БГНЕС

Две училища се ремонтират в момента и се въвеждат условия за енергийна ефективност по оперативна програма “Региони в растеж”. Освен това имаме осигурени средства за строителство на физкултурния салон в 100-то училище, както и за две нови училища в Манастирски ливади- Запад и в Студентски град. Разбира се, продължаваме и с основни ремонти за годината- въпреки трудностите с инж. Джоргов, заместник -кметът по строителство, подготвихме доклад, ще го внесем, за да може СОС да одобри средствата от приватизацията, за да може 25 училища и детски градини да бъдат ремонтирани”, поясни столичният кмет.

Тя припомни, че са подготвили и внесли в срок техните предложения за финансиране по ПВУ за модернизация и разширения на 22 училища и детски градини.

БГНЕС

БГНЕС