"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от дружеството.

Днес във връзка с извършване на строително-ремонтни дейности на бул. „Симеоновско шосе“, кв. „Витоша“ се налага спиране на водоподаването от 09:30 до 17:30 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

бул. „Симеоновско шосе“ от № 2 до № 12 и ул. „Чавдар Мутафов“ №5А.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: кръстовището на бул. „Симеоновско шосе“ и ул. „Чавдар Мутафов“.

„Софийска вода“ с нов и модерен начин за директно плащане на задълженията

Заради монтаж на спирателни кранове по ул. „1-ви май“, с. Яна се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на:

ул. „Никола Атанасов“ от ул. „Хубава Яна“ до бул. „Ботевградско шосе“;

ул. „Васил Левски“, от ул. „1-ви май“ до бул. „Ботевградско шосе“ и ул. „1-ви май“ от ул. „Васил Левски“ до ул. „Димитър Стоичков“.


При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: кръстовището на ул. „Янко Вельов“ и ул. „Никола Атанасов“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.