Музиката на австрийската династия Щраус озвучи небето над храм-паметника „Свети Александър Невски”.

БГНЕС

Дворцовият оркестър на Шьонбрун, съставен от 24 музиканти, под диригентската палка на Гуидо Маркузи, концертмайстора Таня Джаровя, родом от Пловдив, и двама гост солистите – Дженифър Лари-сопран и Кристиян Котцис-баритон, започнаха своето световно турне, посветено на 200-годишнината от рождението на Йохан Щраус, именно от България.

БГНЕС

В продължение на два часа и половина, присъстващите успяха да се насладят на най-известни валсове, полки и маршове. Духът на Виена прозвуча в софийската „Нощ под звездите” чрез валса „На тихия син Дунав”, „Радецки марш”, части от оперите „Прилепът” и „Цигански барон”.

БГНЕС

Над 4000 зрители се насладиха на класическата музика на най-изпълнявания и записван композитор в цял свят Йохан Щраус-син.

В приветственото си слово директорът на оркестъра Петър Хосе благодари на Столична община за добрата организация и сподели своето вълнение от предстоящата нощ в сърцето на София.

БГНЕС

Сред гостите на гала концерта бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, столичният кмет Йорданка Фандъкова, министри от служебното правителство, общински съветници и много представители на културните и арт среди. 

БГНЕС

БГНЕС