Спаси ли се отец Иван от обявяване на фалит и какво се случва с десетките хора в нужда, които са намерили покрив над главата си при него в Нови хан и Якимово?

Преди дни в ефира на NOVA отецът призова за хранителни продукти, защото складовете са празни.

В Якимово отецът е настанил в къщи над 100 жени, мъже и деца. Диана взима поредната помощ за последните няколко дни. С тях ще храни четиричленното си семейство.

„Разбира се, че съм доволна. Тези продукти ще са достатъчни за няколко месеца”, казва Диана Петкова.

Освен десетки хора и фирми от страната, 2,5 тона хранителни продукти е изпратило и министерството на труда и социалната политика.

След кратко боледуване и престой в болницата, отец Иван вече е по-спокоен за идващата зима.

„Изведнъж хората се сетиха за нас и аз им благодаря, защото ни бяха забравили покрай пандемията и този коронавирус, всеки гледа себе си и направо си ни бяха забравили. Изведнъж поне два буса пълни догоре с продукти се събраха за една седмица”, казва отец Иван.

А вратите му остават отворени за всички в нужда. Историите на хора, изпаднали в беда и потърсили помощ, не спират. Николай дошъл преди няколко месеца при отец Иван, защото останал без дом.

„Ако не е той, ние нищо не можем да правим, няма къде да отидем”, споделя Николай.

Хората са благодарни на всички, които им помогнали.

„На тези хора, които се отзоваха, им благодаря от сърце и да им кажа да се радват, че са успели да ни помогнат, защото ръката, която дава, тя не обеднява. И нека Бог да им възвърне многократно това, което са ни дали“, казва отец Иван.

Отецът се надява и на финансова подкрепа, за да може да заплаща тока в приюта.
NOVA