Деян Цветков е новият изпълнителният директор на Софийски имоти
Деян Цветков е новият изпълнителният директор на Софийски имоти / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Деян Цветков е новият изпълнителният директор на Софийски имоти
49498
Деян Цветков е новият изпълнителният директор на Софийски имоти
  • Деян Цветков е новият изпълнителният директор на Софийски имоти

СОС одобри промените в ръководствата на Софийски имоти и ВиК-София на заседанието си днес. Деян Цветков е новият изпълнителният директор на Софийски имоти, който заема мястото на Камен Манев. Полина Витанова пък ще заеме мястото на члена на съвета на директорите Георги Гегов. Стефан Пейков влиза в Съвета на директорите на "ВиК ".

Деян Цветков е работил в управлението на недвижими имоти, като последно е заемал такава позиция в образователното министерство, а Полина Витанова е адвокат с опит в сферата.

Предстои Столичната агенция за приватизация да реши дали ще поиска актуализация на стария правен анализ на Софийски имоти от 2008 година. Той обхваща всички имоти в капитала на дружеството, каза Валя Чилова от ГЕРБ.

„Едната опция е да актуализираме този стар правен анализ, който беше приет от надзорния съвет, но не сме го разглеждали тук. Другата опция ще бъде да поръчаме изцяло нов правен анализ на нова фирма. Разликата между двете процедури е най-много до месец. Ако актуализираме стария правен анализ, ще стане максимум до два месеца, в най-кратки срокове. Ако поръчаме изцяло нов - максимум до три. Разбира се, плюс минус седмица. На базата на този правен анализ се прави един структурен доклад, който определя какви са видовете имоти, прави се категоризация, взима се решение кои имоти ще се продават от Столична агенция за приватизация, кои няма да се продават, а ще останат под шапката на дружеството, от кои има нужда Столична община по някаква причина да бъдат прехвърлени. Според мен трябва да се направи една работна група с представители от всички политически партии, доколкото видях не всички имат такава воля, и да се вземе решение, което от максимална полза за общината", обясни Валя Чилова.