/ ThinkStock/Getty Images
Повдигнаха обвинение на чешки гражданин за убийство на млада жена в София, съобщиха от прокуратурата.

20 години затвор за мъж за убийството на земеделски производител в Сливенско

Според събраните по делото доказателства обвиняемият - на 28 години и пострадалата - на 31 години, живели заедно в апартамент в центъра на града. Често употребявали алкохол и се карали.

При скандал между двамата, възникнал вечерта на 24 април 2021 г. пред столичен магазин, той обидил пострадалата, а тя счупила бутилка от бира и с парче стъкло замахнала към него, като му нанесла порезно нараняване във врата.

Нараняването му причинило временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Пререканието между двамата продължило още известно време, след което те се помирили.

Към 00:30 часа на 25 април двамата се прибрали заедно в обитаваното от тях жилище. Започнали да се карат. Тогава обвиняемият нанесъл най-малко два удара с ръка, свита в юмрук, в лявата теменно-тилна и дясната теменно-слепоочна области на главата на жената, с което ѝ причинил тежка закрита черепно-мозъчна травма, довела до оток на мозъка и парализа на жизненоважни центрове на сърдечносъдовата и дихателната системи.

Вследствие на това към 12:00 часа на 25 април 2021 г. тя починала. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за пострадалата, тъй като причинените ѝ наранявания са довели до силни болки и страдания, продължили не по-малко от два часа.

Обвиняемият за убийството на брат и сестра във Варненско не може да бъде съден

През това време тя е била в състояние психически да осъзнава и емоционално да преживява случващото се с нея. След това е настъпило постепенно замъгляване на съзнанието ѝ и неговата пълна загуба.

Разпитан в хода на досъдебното производство, той не се признава за виновен. Разследването по делото е проведено от СДВР под ръководството и надзора на СГП.

В подкрепа на обвинението са събрани доказателства чрез разпити на свидетели, съдебно-медицинска експертиза на труп, съдебно-химическа експертиза, ДНК експертизи, протоколи за оглед на местопроизшествие, протокол за освидетелстване, фотоснимки от извършените действия по разследване и други доказателствени материали.

Мъжът е чешки гражданин, със средно образование, неосъждан. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.