/ iStock/Getty Images
Окръжният съд в Благоевград наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 12 години при първоначален строг режим на изтърпяване на подсъдим за опит за убийство на повече от едно лице и нанасяне на лека телесна повреда, съобщиха от съда. 

От Благоевградския окръжен съд посочват, че 24-годишният мъж е признат за виновен за това, че на 23 ноември 2017 година, малко преди 06:00 часа, на мост при Младежкия дом в Благоевград, чрез нанасяне на удари с нож е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице. Деянието е извършено от хулигански подбуди и е останало недовършено, поради независещи от дееца причини, допълват от съда. 

Състав на Окръжния съд е признал за виновен подсъдимия и по друго повдигнато му обвинение, а именно, че по същото време е причинил лека телесна повреда на мъж от Луковит чрез нанасяне на удар с нож. 

За това деяние съдът е осъдил подсъдимия да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца при първоначален общ режим. От съда посочват, че подсъдимият е осъден да изтърпи едно общо наказание измежду наложените му в размер на по-тежкото от тях, а именно „лишаване от свобода“ за срок от 12 години при първоначален строг режим. 

Подсъдимият е осъден да заплати на пострадалите сумата от 30 хиляди лева, ведно със законната лихва като обезщетение за причинени от престъплението неимуществени вреди. 

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – София, допълват от Благоевградския окръжен съд. 
БТА