Черен списък събира фирмите, закъснели с ремонта на детските градини в София
Черен списък събира фирмите, закъснели с ремонта на детските градини в София / netinfo

Да бъде съставен "черен списък" на фирмите, закъснели с ремонтите на детските градини в столицата, поискаха общинските съветници на БСП. Според социалистите много детски градини няма да отворят врати на 15 септември заради забавяне с реконструкциите. В отговор пред Дарик радио заместник-кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че повечето фирми са декларирали готовност да завършат ремонтите преди крайния срок по договор.

Социалистите настояват фирмите, които не са свършили в срок ремонтните работи в детските заведения, да бъдат лишени от правото да участват в конкурси за обществени поръчки. БСП иска проверка на договорите на общината с тези фирми, съобщи общинският съветник Гергана Алексова. „Следващият понеделник е 15 септември и ние установихме, че много от родителите в София ще намерят бележки на детските градини, в които с много борба си записаха децата. На тези бележки най-вероятно ще пише „опитайте пак”, тъй като детската градина не е отворена. А не е отворена, тъй като ремонтите на десетки детски градини все още не са завършени.

„В момента се ремонтират 40 детски градини като в 5-6 от тях ремонтите ще продължат и след 15 септември, до края на месеца”, съобщи Фандъкова. По думите й от тази вечер на сайта на общината ще могат да се запознаят с пълната информация за това кои детски заведения са в ремонт и до кога трябва да приключат с него. Информацията, която ще бъде обявена е за стойността на ремонтите, обектите, видовете, откриването на строителните площадки, крайния срок по договор и договорения срок за приключването на обектите.