БСП няма да води преговори с ПП-ДБ за управлението на София.

Изпълнителното бюро на партията, заедно с ръководството на градската организация на БСП София реши на общо заседание, че няма да се водят  преговори за обща управленска програма с двете формации, добавиха от "Позитано" 20.

Нова сглобка: БСП и ПП-ДБ-СС подготвят общ документ за управление в СОС

БСП ще подкрепи единствено Диана Тонова, която е издигнатия от партията кандидат за председател на Столичния общински съвет.

Единствените преговори, които левицата ще води ще са тези за приоритетите на БСП, които да залегнат в бюджета на София за 2024 г., допълниха от партията.

Информацията идва само ден, след като общинският съветник Ваня Григорова, заяви, че председател на СОС трябва да бъде избран след разговори и обединителна програма.

"В петък имахме по-конструктивен разговор. Той беше във формат МК „БСП” заедно с ПП-ДБ-СС и Васил Терзиев. От страна на ПП-ДБ-СС е изпратен документ, в който са отразени техните виждания за работата в Столична община. В рамките на днешния ден ние ще го допълним и очакванията са, че утре ще се видим, за да разгледаме обединения документ и доколко можем да застанем зад конкретните мерки заложени вътре. В документа трябва да се описани мерки, график за вкарване на доклади и тяхното гласуване”, добави Григорова.