Наложило се е спешна ампутация на десния крак на пострадалата
Пострадалата жена, блъсната от автобус в София, е с множество политравми - множество счупвания на таз, десен крак, ребра, ръка - наложило се е по спешност ампутация на крака. Тя е в стабилно състояние. Това заяви д-р Станислав Милев от УМБАЛ "Света Анна" на брифинг пред медии.

Тя е контактна. Реагира на болки и вербални дразнения, но остава с опасност за живота, обясни още д-р Милев.

След тежката автобусна катастрофа в София: Блъснатата жена е с ампутиран крак

По думите му предстоят още операции. Има опасност от ампутация и на ръката. Следващите 72 часа ще са ключови за оцеляването както на жената, така и да се прецени дали ръката ще оцелее. Освен това пострадалата е с черепно-мозъчна травма.

"Такъв тип пациент шансът му да оцелее е минимален. Благодарение на реанимационния екип, има възможност за наша реакция и пациентката е жива", посочи още медикът.

Четирима души бяха ранени при тежкия пътен инцидент с автобус на градския транспорт и лек автомобил на столичната ул. „Никола Габровски“ в кв. "Дианабад". На шофьорът му прилошало и за кратко е загубил съзнание. Той е с наранявания на гръдния кош. Останалите пациенти - пътнички в автобуса, са били прегледани и са освободени.