/ Thinkstock/Getty Images
Част от центъра на София е без топлоподаване заради авария. От "Топлофикация София" съобщиха, че аварийни екипи са започнали работа по отстраняването на повредата, като дейностите ще продължат цяла нощ.
 
Аварията засяга булевардите „Христо Ботев“, „Сливница“, „Патриарх Евтимий“, „Прага“, „Пенчо Славейков“, „Ген. Тотлебен“, „Опълченска“ и улиците „Йоаким Кърчовски“ и „Даме Груев“.
 
Ръководителят на пресцентъра на „Топлофикация София ЕАД“ Елизабет Павлова съобщи пред Агенция „Фокус“, че аварията е същата, която се отстраняваше на 5 март. Тогава 1000 абонатни станции бяха без топла вода. Аварията възникна на магистрален топлопровод по ул. „Отец Паисий“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Пиротска“. От пресцентъра уточниха, че при възстановяване на топлоподаването днес се е получил нов пробив.
 
При авария преди ден се наложи да бъде забранено движението на моторни превозни средства по ул. "Отец Паисий" между бул. "Тодор Александров" и ул. "Пиротска". Беше променен и маршрутът на трамвай 20, като се очаква движението да бъде възстановено на 8 март, припомня БНТ.
Агенция „Фокус“, БНТ