светофар
светофар / netinfo
Нов светофар на Т-образното кръстовище на булевард „Бургаско шосе” и булевард „Стефан Стамболов” в Сливен заработи. „Имаше технически проблем, който е отстранен и уредбата вече работи”,  съобщи заместник-кметът Стефан Кондузов.

На кръстовището са монтирани 6 LED транспортно светофарни секции, 6 пешеходни секции, 5 обратни брояча за оставащото време, съпътстващи кабели и стойки.

Благоустрояват района около бившето начално училище „Хаджи Димитър“

Новият светофар ще улесни преминаването на автомобили на кръстовището, което в пиковите часове е много натоварено и ще сведе до минимум предпоставките за пътнотранспортни произшествия. 
В Сливен има още 5 светофарни уредби, като две от тях са с LED осветление - на т.н. „Стъклено кръстовище" на пътя за Ямбол. Има и три светофара за пешеходци – до Кооперативния пазар, четвърто основно училище и до електротехникума. Това каза Андон Дюлгеров, главен експерт в отдел „Общинска икономика”.

Поредна акция  по премахване на излезли от употреба автомобили

Предимството на светофара е, че регулира по предварително установен ред преминаването през кръстовището на пътни превозни средства и пешеходци. Поставянето му е част от мерките на общинското ръководство за подобряване организацията на движението в града и ограничаване предпоставките за пътнотранспортни произшествия.