За любителите на автомобилния спорт: Започва Рали „Сливен - 2018"

/ Община Сливен
На 27 юли започва Рали „Сливен - 2018“. Официалното откриване ще се състои на площад „Хаджи Димитър“ от 16.30 часа. Зрителите ще имат възможност да чуят изпълненията на близначките певици Яница и Глория от Сливен.

49 са екипажите, които са подали заявка за участие, от които 15 са чуждестранни. Ралито включва 11 скоростни етапа със 175.21 състезателни километра, преходи от 258 км и обща дължина 433 км.

Въвежда се промяна в организацията на движение заради Рали „Сливен - 2018“

38-то издание на рали „Сливен“ 2018 е втори кръг от Българския рали шампионат и четвърти кръг от Балканския рали трофей на ФИА и ще се проведе в дните от 27 до 29 юли.

Във връзка с безопасността на провеждане на ралито, не се разрешава движение на пътни превозни средства и пешеходци, преди преминаването на специалния автомобил на организатора.

Всички ППС, които се движат преди този автомобил ще бъдат спирани и извеждани извън трасето. Забранява се оказване на помощ от зрителите на екипажи, претърпели инцидент в трасето, до пристигането на специализираните екипи. Оказването на помощ ще води до дисквалификация на състезателите.

Любителите на автомобилния спорт се призовават да не замърсяват околната среда, да имат отговорно поведение и да спазват мерките за безопасност. Организатори на проявата са Община Сливен и АСК „Скорпион“.