/ ThinkStock/Getty Images
Във връзка с провеждането на Рали „Сливен - 2018“ се налага временна промяна в организацията на движение в дните от 27 до 29 юли. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР-Сливен.

От 17.32 часа до 22 часа в петък, 27 юли ще бъдат затворени подстъпите към булевард „Илинденско въстание“, от кръстовището за Ямбол до входа на танковата бригада. В събота от 9.18 ч. и от 13.34 ч. до приключването на специални етапи 2 и 5, се въвежда забрана за движение на МПС в участъка от пътния разклон до моста за село Бинкос за Шивачево, през пътния разклон към с. Боров дол, до финала на 14, 300 км. след старта, на около 2 километра преди с. Жълт бряг.

За времето от 10:00 ч. и от 14.17 ч. до приключването на специални етапи 3 и 6 се въвежда забрана за движение на МПС в отсечката от старта на 800 м. след детско селище „Качулка“ и на 7,8 км. от с. Бяла, през пътен разклон „Агликина поляна“, разклона за с. Раково, до финала в с. Раково. От 11.16 ч. и от 15.32 ч. до приключването на специални етапи 4 и 7, се въвежда забрана за движение на автомобили в отсечката от старта след моста, на изхода от с. Ичера към град Сливен, през разклона „Чуката“, през м. Карандила, връх „Българка“ до финала, на около 2 км. след връх „Българка“, в посока м. Абланово.

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов победители в рали Твърдица

В същия ден, от 10.30 ч. до приключване на специален етап 7 ще има полицейски екипи на изхода на с. Градец, в посока с. Ичера. Те ще уведомяват транзитно пътуващите граждани за забраната за преминаване след с. Ичера във връзка с провеждането на ралито, като ги пренасочват към пътен възел „Петолъчка“.

В неделя от 9:00 ч. и от 11.10 ч. до приключването на специални етапи 8 и 10 се забранява движението на МПС в участъка от пътя - Сливен, пътен разклон „Чуката“, по пътя към връх „Карандила“ до финала, на около 1800 м. от разклона „Чуката“.

От 9.29 ч. и от 11.49 ч. до приключването на специални етапи СЕ № 9 и СЕ № 11, се забранява движението на МПС, в отсечката от старта, на 640 м. преди пътен разклон на връх „Българка“, през „Сиирджийския завой“ и продължава в посока Сливен до местността Абланово, където свършва на финала, до чешмата в м. Абланово.

Във връзка с безопасността на провеждане на ралито, не се разрешава движение на пътни превозни средства и пешеходци, преди преминаването на специалния автомобил на организатора.

Всички ППС, които се движат преди този автомобил ще бъдат спирани и извеждани извън трасето. Забранява се оказване на помощ от зрителите на екипажи, претърпели инцидент в трасето, до пристигането на специализираните екипи. Оказването на помощ ще води до дисквалификация на състезателите.

Любителите на автомобилния спорт се призовават да не замърсяват околната среда, да имат отговорно поведение и да спазват мерките за безопасност. Организатори на проявата са Община Сливен и АСК „Скорпион“ - Сливен.
Община Сливен