За 10-ти път ОДМВР Сливен отличава Полицай на годината
За 10-ти път ОДМВР Сливен отличава Полицай на годината / Дарик Сливен, архив

За 10-ти път Областната дирекция на МВР Сливен отличи "Полицай на годината". На церемония се отличават полицейски служители със значими постижения в борбата с престъпността, опазване на обществения реди и сигурността на гражданите.

Криминалистът Антон Велев е полицай № 1 за 2012 година. Главен полицай Велев бе награден от кмета на Сливен Кольо Милев с плакет и грамота. Полицай № 1 на Сливен за 2012 година получи и икона на Св. Димитър, подарък от община Сливен.

На 3 декември миналата година двама мъже са нанесли побой, довел до смъртта на 49-годишен сливналия. Той бе открит от приятелката си в безпомощно състояние в дома си в кв. „Сини камъни” в Сливен. Пострадалият бе настанен в отделението по реанимация в областната болница на Сливен в кома, където по-късно е починал. Гл. полицай Велев участва в разкриването на извършителите. Единият е криминално проявен на 51 години, а другият на 34 години и двамата от Сливен.  Антон Велев от 19 години работи в системата на МВР, а от 10 в криминалния сектор.

 

Наградата „Полицай на годината" е съвместна инициатива на Областна дирекция на МВР - Сливен и Пресклуб Сливен.