Внукът – убиец признал, че удушил баба си
Внукът – убиец признал, че удушил баба си / netinfo

Сливенските криминалисти разкриха за 24 часа убиеца на 65-годишна жена. Това е 22-годишният й внук Георги Борисов. Борисов е криминално проявен и осъждан за кражби. Живеел е сам и нямал постоянен адрес и месторабота.

В деня на убийството – 5 декември, Георги потърсил подслон при баба си Иванка. Те не са били в добри отношения и покойната не го е пуснала в апартамента. Тогава той й запушил устата с ръка и я удушил. След това й сложил полиетиленова торба и я пъхнал под леглото. Скрил трупът с килим и кашони. Борисов взел пръстените, мобилният телефон и ключовете от апартамента.

Първоначалната версия на криминалистите е самоубийство, но работят и по версията убийство.

Георги Борисов е заловен на 9 декември около 11.00 часа в Сливен, съобщи главен инспектор от криминална полиция на Областна дирекция на МВР Станчо Станчев. При проведения разпит пред съдия от Сливенски окръжен съд внукът е направил пълни самопризнания за извършеното от него престъпление и е задържан за срок от 72 часа. Наблюдаващият прокурор ще поиска постоянна мярка за задържане.

Срещу убиеца е повдигнато обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс, според който може да бъде осъден на 15 до 20 години лишаване от свобода. Сигналът за намерения труп е подаден в полицията на 8 декември от живеещата в Стара Загора дъщеря на убитата.

Главният секретар на МВР главен комисар Павлин Димитров днес е поздравил сливенските полицаи за добре свършената работа, съобщи директорът на сливенската полиция комисар Чавдар Божурски.