Внесоха нов обвинителен акт за банковия обир в Сливен
Внесоха нов обвинителен акт за банковия обир в Сливен / Дарик Сливен, архив

Нов обвинителен акт по делото срещу извършителя на въоръжения грабеж от ТБ "Инвестбанк" АД, клон Сливен Стефан Петров Стефанов е внесла Окръжна прокуратура - Сливен в Окръжен съд - Сливен на 22 февруари, става ясно от сайта на прокуратурата.

Срещу Стефанов са повдигнати общо 9 обвинения, най-тежкото от които е за извършения на 23.03.2011 г. въоръжен грабеж на сума в особено големи размери - 335 386 лв., 23 800 щатски долара, 13 000 евро и 885 британски лири, собственост на ТБ "Инвестбанк" АД клон Сливен, като грабежът е придружен с опит за убийство на охранителя в банковия офис.

Новият акт е внесен след решение на ВКС, с което върна делото в Апелативен съд - Бургас, който го прати отново в прокуратурата.

На 23 март 2011 година около 16.00 ч. 27-годишният Стефан Петров Стефанов нахлу в клон на „Инвестбанк" в центъра на Сливен, простреля охранителя Станчо Станев и взе другите шестима служители в банката за заложници. Той пусна поетапно заложниците, като последната задържана жена бе освободена 18 часа след началото на заложническата криза.