ВиК - Сливен търси решение за ранното информиране за спиранията на водата
ВиК - Сливен търси решение за ранното информиране за спиранията на водата / Дарик Сливен, Архив

ВиК - Сливен въвежда нова практика -  да запълва и асфалтира изкопаните дупки,  след извършване на ремонтни дейности по пътните настилки в общината. От фирмата допълват, че вече са платили близо 15 000 лева за запълване на дупки след ремонт на водопреносната мрежа.

„Това е съвършено нов подход на фирмата към нашите съграждани. Такава практика никога не е съществувала. Корпоративната социална отговорност ни задължава да имаме отношение към хората и градската среда, да допринесем за безопасната пътна среда и безаварийното шофиране и преминаване по тротоарите,” заяви управителят на ВиК - Сливен инж. Пламен Трифонов. Той коментира и постоянното спиране на водата по кварталите заради продължаващата работа по водния цикъл на Сливен: „ВиК има отговорност единствено да спира и да пуска водата по този проект. Ние не заявяваме кога и как ще се извършват ремонтните дейности. Заявява ги фирма „П.Г. Хидропартньори ДЗЗД”, която е основен изпълнител на проекта, а ние спираме водата в определените от тях часове. Друг е въпросът, че изпълнителят ни подава искания график за спиране в последния момент и така вината вместо да я понесат те се прехвърля на гърба на ВиК - Сливен.”

Инж. Трифонов обяви, че отново ще търси за разговори фирмата изпълнител, за да бъде взето двустранно решение гражданите да бъдат информирани навреме за предстоящите спирания на водата.

Предстои до месец дружеството да бъде сертифицирано по ISO 9001: 2008  за управление качеството на предлаганата услуга, ISO 14001:2005 за управление на проекти по околна среда и OHSAS 18001:2007 за налагане на стандарти за здравословни и безопасни условия на труд.