/ Община Котел
Котел е част от градовете, в които ще гостува. Тази година котленци ще могат да гледат филми на открито на 2 август - четвъртък от 21.00 часа Българският филм „Врагове“ по сценарий и режисура на Светослав Овчаров, късометражните ленти - „Солено и сладко“ и „Оона“ - с тези заглавия ще привлече киноманите в Котел „Пътуващо лятно кино с БНТ - 2018”.

Жителите на града ще имат възможност да гледат кино на открито от 21.00 часа на 2 август, а мястото на сцена „Естрада“, парк „Изворите“. Всички прожекции са безплатни.

Най-добрите майстори на народни музикални инструменти сториха облог в Котел

Кампанията включва и специален модул за деца - Пътуваща детска библиотека, с детско-юношеска литература. „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ вече прекосило над 50 000 километра, за да достигне и до най-малките населени места в страната, където кино няма от десетилетия.

Над 100 000 души са гледали 168 безплатни прожекции под открито небе. 57 български заглавия от игралното, документалното, късометражното и анимационно кино са срещнали нови почитатели, а малките читатели са разменили детски книжки в „Пътуваща детска библиотека” на кампанията в цялата страна.
Община Котел