В Сливен започна XVII Национален фестивал на детската книга
В Сливен започна XVII Национален фестивал на детската книга / Община Сливен

Кметът на община Сливен Кольо Милев даде началото на XVII Национален фестивал на детската книга. Фоайето на Драматичен театър „Ст. Киров”се превърна в царство на детските песни и танци, приказни герои търсеха приключения и забавляваха гостите. Всички те бяха поздравени от кмета, който е и председател на организационния комитет на фестивала. „За 17-та поредна година творци, илюстратори, издатели, читатели и разпространители си дават среща тук, за да покажат най-добрите творчески постижения в областта на детската книга. Тя носи послания  в детските сърца, а силата и въздействието й градят общочовешки ценности във всяко следващо поколение”, каза в приветствието си Милев. Той изрази надежда, че срещата с творчеството, изкуството, младостта и таланта ще заредят всички с оптимизъм и надежда, че хубавата детска книга ще продължи да бъде част от духовния живот на децата ни.

В Сливен започна XVII Национален фестивал на детската книга
netinfo

По-късно днес програмата на фестивала ще продължи с награждаване на участниците в литературния конкурс и конкурса за рисунка на тема „Библиотеката – моят остров на съкровищата” . Това ще се случи от 12.30 в РБ „Сава Доброплодни”.

Изложбата „Театрални кукли на любими литературни герои” и награждаването на отличените участници в IV Националeн конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои ще започне в 16.30 часа в зала „Май”.

В 17.30 в Драматичен театър  „Ст. Киров“ е началото на тържествения концерт, посветен на 60-годишнината от създаването на РБ „Сава Доброплодни” – Сливен.