/ iStock
Нови цветни арт инсталации от рециклирани дървени материали и хиляди нови цветя ще красят зелените площи и местата за отдих в Котел за 24 май , съобщиха от общинския пресцентър.

Ефектни цветни фигури от бегонии и стръкчета тагетиса има в градинката пред паметника на д-р Петър Берон, в стилизирания цветен надпис „Котел“ пред паметника на Кръстю Раковски и др. По осветителните стълбове, разположени на пешеходната улица, в големите сандъци на входа на парк „Изворите“, пред църквата „Света Троица“ и в саксиите по фасадата на Община Котел са засадени каскадни мушката.

Далии, бегонии и тагетис са видовете цветя, които са засети пред паметника на кап. Георги Мамарчев. До дни азалии и декоративни карамфили с различни цветове ще бъдат посадени пред паметника на Георги Раковски след прецъфтяването на пролетните цветя.

Поръчани са нови мушката за саксиите, които бяха унищожени по ул. „Луда Камчия“, както и 5000 стръка виоли, които ще бъдат засадени заедно със стръкове тагетис в зелените площи по улицата.
БТА