Учредяват Областен съвет за интеграция на хората с увреждания
Учредяват Областен съвет за интеграция на хората с увреждания / netinfo

 Областен съвет за интеграция на хората с увреждания ще бъде учреден днес в Сливен. Пет са точките заложени в предварителния дневен ред. Ще бъде обсъден и приет правилник за устройството и дейността на Областния съвет за интеграция на хората с увреждания.

Ще бъдат избрани представители на организациите  в общинските експертни съвети по устройство на територията. Ще се обсъди и предложение до Общински съвет Сливен, сградата на бившето училище „Антон Иванов" да бъде предоставена на организации на хората с увреждания.

На първата работна среща ще се представят и схемите за безвъзмездна финансова помощ на ОП „Развитие на човешките ресурси" - "Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотно живеещи хора - Дейности „Социален асистент" и „Домашен помощник" - фаза 3", както и „Социални услуги за социално включване".

По - късно от 16 часа в зала „Зора" ще се състои празничен концерт за отбелязване на Международния ден на хората с увреждания - 3 декември под наслов „Искам да мога! Искам да бъда! Дайте ми шанс да бъда част от вас!".