/ община Котел
Под звуците на произведението „Празнична сюита“, изпълнено от хора на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически гласове“, ученици от десет училища в Община Котел се включиха в инициативата на Министерство на образованието и науката - „Розите на България“.

Инициативата се реализира в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина.

Розите на България
община Котел


Учениците от СУ „Георги Раковски“ - Котел, ОУ „Петър Пармаков“, с. Градец, ОУ „Георги Раковски“, с. Пъдарево, ОУ „Христо Ботев“, с. Мокрен, ОУ "Димитър Камбуров" и  ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Кипилово извиха кръшни хора. В кампанията взеха участие и ученици от училищата в Филаретово, Тича, Ябланово и Соколарци.

Розите на България
община Котел


В хората, посветени на празника се включиха още читалищни и библиотечни служители, граждани и гости на населените места в общината.

Целта на инициативата „Розите на България“ е да привлече вниманието на повече млади хора към българския език, култура и традиции, в деня, в който църквата почита паметта на Светите братя първоучители - Кирил и Методий.