/ Община Котел
Започна набиране на снимки с емблематични обекти от Котел. Най-добрите кадри, ще вземат участие във фотоконкурса „Мой град, моя гордост“, който ще се проведе в рамките на фестивала „Балканът пее и разказва“ на 9 юни в  Елена.

Ако сте фотограф – любител, и се вдъхновявате от места и обекти, които виждате в Котел. Ако заснетите кадри изобразяват добре достойнствата на града – конкурсът е точно за вас. Можете да снимате конкретна сграда, паметник или определено място, което е характерно Котел. Дайте заглавие и кратко описание на снимката и я изпратете.

Снимките трябва да се предоставят на имейл: press@kotel.bg в електронен формат. Срокът за изпращането им е до 30 април т.г /понеделник/, включително като към тях трябва да фигурират: името на автора, възраст и телефон за контакт. Специални изисквания към размера на фотографиите – няма. Кадрите може да са правени с телефон или фотоапарат. Важно е посланието и настроението, което носят.

Регламентът на конкурса разделя фотографите-любители на две групи – ученици и възрастни.

Община Котел трябва да определи по три снимки от двете възрастови групи и да ги изпрати за участие в конкурса в град Елена.
С участието си авторите дават съгласие снимките им да се използват при други поводи от тазгодишните организатори на фестивала – община Елена. Класираните на първите три места в двете възрастови групи ще получат награди.

Наградените фотографии на любителите-фотографи от Елена, Дряново, Трявна, Котел, Твърдица и Гурково ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 9 юни 2018 в Елена по време на фестивала „Балкана пее и разказва“.

„Балканът пее и разказва“ е празник, който е изключително ценен с 45-годишната си история и с благородната идея да обедини в името на традицията и красотата шест балкански града: Елена, Дряново, Трявна, Котел, Твърдица и Гурково.