Събраха още 3 хил.лв. за ремонт на концертния орган
Събраха още 3 хил.лв. за ремонт на концертния орган / Община Сливен

3 029 лв. бяха събрани по време на благотворителния концерт за набиране на средства за ремонта на концертния орган на община Сливен. Парите ще бъдат преведени по дарителската сметка, която общината откри в началото на годината.

Ученици от СОУ „Константин Константинов”, танцьори, музиканти и спортисти от града участваха в концертната програма в ДТ „Стефан Киров”.

Кметът на община Сливен инж. Кольо Милев изказа благодарност към всички, които обединиха усилия, за да се събере част от сумата. Той съобщи, че 40 хил. лв. вече са дарени и преведени на ателието на известния майстор на органи Фердинанд Щемер в Брашов, Румъния, където се извършва ремонтът. Той включва подмяна на тръбни елементи, изработка на дървена конструкция, купуване на нова компресорна система, монтаж на място, настройка. Кметът изрази задоволство и от темповете, с които напредва ремонтът на зала „Сливен”, където трябва да бъде монтиран концертният орган.

За ремонта са необходими общо 62 716 евро. Дарение може да направи всеки гражданин, организация или дружество, а името на всеки дарител ще бъде вписано в книга на дарителите на зала „Сливен”. Средства могат да се дарят по Сметка:BG73FINV91508416216422 Код: FINVBGSF Код за вид плащане:445100

 

Благотворителният концерт „Да направим заедно нещо добро за нашия град” беше организиран от община Сливен, Регионалиян инспекторат по образованието - Сливен и СОУ „Константин Константинов”.