Стартира кампания за плащане на местните данъци и такси в община „Тунджа”
Стартира кампания за плащане на местните данъци и такси в община „Тунджа” / netinfo

Стартира кампанията за плащане на местните данъци и такси, съобщават от община „Тунджа”. На предплатилите в периода от 04.03.2014 г. до 30.04.2014 г. за цялата година се прави отстъпка 5 на сто.

В 14 населени места от общината (Кукорево, Безмер, Ботево, Бояджик, Веселиново, Генерал Инзово, Дражево, Кабиле, Скалица, Маломир, Овчи кладенец, Роза, Тенево, Ханово) вече е изградена пряка връзка през интернет за обмен на данни за задълженията по местните данъци и такси. Това позволява получаване на актуална и детайлна информация за задълженията и плащанията на лицата и ще допринесе за повишаване качеството и бързината на обслужване на гражданите и на събираемостта в населеното място.

Отдел „Местни данъци и такси” в община „Тунджа” ще предостави в електронен вид информация на всички 44 населени места на общината – табулограми със задълженията на физически и юридически лица по видовете данъци. С това се дава и още една възможност на живущите по населените места на общината да заплатят своите налози в кметствата с ръчни приходни квитанции, коментират от общинския пресцентър.

Всички живеещи извън населените места на община „Тунджа” могат да платят задълженията си по банков път, в пощенски клон чрез пощенски запис и в Административния център на общината в касата на „МДТ”.