/ IStock
Операция по противодействие на конвенционалната престъпност се проведе вчера в община Нова Загора под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен. Полицейски екипи са извършили контрол и обход на селата Караново, Асеновец, Кортен, Баня, Дядово и квартал „Шести” в град Нова Загора.

Проверени са 166 превозни средства, 240 лица и 9 животновъдни обекта. Извършен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Установени са трима, обявени за общодържавно издирване за установяване на адрес.

В хода на операцията е разкрито престъпление по линия „Наркотици”. 37-годишен мъж е установен с 14 дози хероин при проверка в квартал „Шести”. Той е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа.

В района на кооперативния пазар в Нова Загора е задържан извършител на кражба на хранителни продукти от търговски обект в града. По случаите са образувани досъдебни производства под надзора на прокуратурата.

По време на операцията са установени 38 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата на общината. Съставени са 10 акта и 28 глоби с фиш.