Сливенският окръжен съд отново ще заседава по делото Иван Терзиев-Беленски
Сливенският окръжен съд отново ще заседава по делото Иван Терзиев-Беленски / netinfo

Четирима свидетели не явили се на предното заседание по делото срещу срещу Иван Терзиев-Беленски се очаква да дадат показания днес пред Сливенския окръжен съд. Това съобщи за Дарик съдия Мартин Данчев. Една свидетелка е отсъствала поради заболяване, други двама са в чужбина и не са получили призовките си.

Единият от тях е особено важен свидетел - собственикът на автомобила, в който бяха намерени наркотици при арестуването на Иван Терзиев. Прокурорът и защитата на подсъдимия искат той да бъде изслушан непременно. Четвъртият свидетел, който не се е явил на днешното заседание е полицай, който е работил в структурата на НСБОП, но преди време напуснал.

Беленски бе задържан на 29 февруари миналата година в района на град Елена, при специализирана акция на полицаи от Сливен, Велико Търново и ГДБОП - национална служба "Полиция".

При обиска на колата, в която пътувал, и по-късно в бившата му фабрика за ядки в сливенското село Бяла, бяха открити общо 66 кг. хероин и амфетамини, зареден с 30 патрона автомат "Калашников", със заличени номера и 20 фалшиви банкноти в купюри от по 100 долара.