Сливен домакин на финални състезания за деца лишени от родителски грижи
Сливен домакин на финални състезания за деца лишени от родителски грижи / netinfo

За втора поредна година Сливен ще е домакин на финалните състезания за възпитаници на домове за деца лишени от родителски грижи. В турнира ще участват около 220 деца от 17 училища от страната. Отборите са 23 и те са класирани от проведените 6 зонални състезания. Това съобщи за Дарик Николай Даков – експерт към Държавната агенция за младежта и спорта /ДАМС/ за Сливен.

Официално стартът на турнира ще бъде даден на 5 ноември. Състезателите ще се надпреварват в три вида спорт – тенис на маса, стрийтбол и футбол на малки врати. Игрите ще се проведат в спортен комплекс „Хаджи Димитър”, зала „Васил Левски” и футболното игрище в кв. „Българка”. Победителите ще се състезават в три поредни дни. Класирането ще бъде индивидуално, отборно и комплексно.

На закриването, което ще се състои на 8-ми ноември се очаква да присъства и председателят на ДАМС Весела Лечева. Всички участници в състезанието ще получат награди, каза още Николай Даков.

Състезанията са по програма на Държавната агенция за младежта и спорта за провеждане на състезания за възпитаниците на домовете за деца, лишени от родителски грижи. Партньори на проявите са Министерството на образованието, Министерството на труда и социалната политика, Община Сливен и Областния клуб „Спорт в училище”.