/ Община Сливен
Вече е приет първият саниран жилищен блок в Сливен – блок № 30 в жк. „Сини камъни“. Това съобщи на брифинг заместник-кметът Румен Иванов. От него стана ясно, че се работи по още 11 блока. Сключени са договори, в това число и днес, за други 10. Остават още 7 жилищни блока. Ще се разглежда отново процедурата за един жилищен блок заради жалба.

Кметът Стефан Радев: Финансовото състояние на Община Сливен е подобрено значително

До края на седмицата ще се сключи договор за ремонт на пропадналото стълбище на Хамам баир. Предстоящо е сключването на договор и за изграждането на светофар до Общинския пазар.

Полезна информация: Предстои спиране на водата на 26 юли

Очакванията са светофарът да е готов до Димитровден. От общинското ръководство обясниха, че за такива обекти като светофара повече време отнема подготовката на документите от самото изграждане. Затова се бави и реализацията.

Кметът Стефан Радев инспектира изпълнението на кръстовището „Розова градина“ (СНИМКИ)

Предстои сключване на договори за ремонт на три детски градини
- „Детство“, „Мак“ и „Зорница“. Тече процедурата за ремонт на детска градина „Вержин и Хаик Папазян“. Работи се по поречието на река Асеновска. Там се изгражда поливна система. Приключена е работата по трите обекта от проекта в кв. „Република“.

В населените места се ремонтират улици. В момента се асфалтира в село Желю войвода. Сключени са договори за изграждане на спортни площадки в селата Камен и Крушаре и за сцена в село Сотиря.

Ново защитено жилище ще има в Сливен

Утре заради смяна на важни водопроводни елементи на кръстовището „Розова градина“ ще бъде спряна водата. „Знаем, че е неприятно, но няма как да се случи по друг начин смяната“, каза още заместник-кметът Румен Иванов.

Той отправи апел да не се унищожават цветя и дръвчета от зелените площи на община Сливен. „Те са за всички нас“, добави Румен Иванов.
Община Сливен