РИК-Сливен регистрира 33 листи с кандидати за депутати
РИК-Сливен регистрира 33 листи с кандидати за депутати / Дарик Сливен, Архив

33 листи с кандидати за депутати регистира Районната избирателна комисия в Сливен за участие в парламентарните избори на 12 май. Това съобщи за Дарик председателят на РИК Галя Ченкова.

Водач на ПП „Другата България” е Десислава Андрова. Първи в листата на „Съюз на Демократичните сили „ е Венелин Йорданов, кандидат-депутатската листа на ПП „Нова Алтернатива” е Теодор Одрински. Водач на ПП „Глас народен” е Кирил Георгиев, на ПП „Национално движение Единство” Юри Георгиев, на ПП „Средна европейска класа” Яна Вангелова. ПП „ВМРО - Българско национално движение” е регистриран първи в листата Стефан Стефанов, водач на Коалиция от партии „Горда България” е Стойко Димитров, първи в листата на ПП „Християн социален съюз” е Румен Русев.

Първи в листата на ПП ”Национално патриотично обединение” е Димитър Орманов, за ПП „Национален фронт за спасение на България” е Петър Петров. Водач на ПП Атака е Димитър Димов, Коалиция от партии „Демократи за Силна България и Български демократичен форум” листата се води от Димитър Сяров, а първи в листата за ПП „Демократична гражданска инициатива” е Женя Колева.

Водач на "Движение за Права и свободи" е Янко Янков, ПП „Зелените” е Николай Сиджимов, ПП „Движение България на гражданите” Нено Димов, ПП „Национална демократична партия” Цветан Христов. Първи в листата на ПП „Български земеделски съюз” е регистриран Иван Плачков, ПП „Демократична Алтернатива” Стоил Стоилов, ПП „Партия на българските жени” Милена Андонова, ПП „Либерален алианс” Елис Вейсаилова. Водач в листата на Коалиция за България е Валери Жаблянов, ПП „Лидер” Кънчо Филипов.

Първи регистриран в Гражданската листа „Модерна България” е Михаил Димитров, ПП „Българска левица” Маргарита Матеева и ПП ГЕРБ Десислава Танева.

Редът за участие в диспутите ще се определи от РИК-Сливен чрез жребий на 9 април в 14 часа в заседателната зала на Областна администрация - Сливен.