/ netinfo
20 разкрити престъпления и 817 констатирани нарушения са част от резултатите, отчетени от Районно управление-Сливен, при проведена специализирана операция.

От 5 до 11 февруари на територията на районното управление е осъществена операция с цел противодействие на престъпления по линии "домови кражби", "джебчийски кражби", "кражби на части и вещи от МПС" и други престъпления от общ характер.

Иззеха незаконни оръжия при акция

В хода на операцията са проверени 1552 лица, от които 243, склонни към извършване на криминални деяния, 996 автомобила и превозни средства с животинска тяга, игрални зали, питейни заведения и заложни къщи. Образувани са 15 преписки и досъдебни производства.

Полицейските служители от РУ-Сливен са констатирали 817 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи, Наредбата на община Сливен и Закона за акцизите и данъчните складове. За неправилно паркиране са санкционирани 173 водачи.

1228 нарушения на пъта за една седмица в Сливенско

В хода на операцията са разкрити 20 престъпления, от които по-характерни са домова кражба на златни накити от жилище в квартал „Сини камъни“, кражба на зъболекарски инструменти, 7 кражби на вещи от бита в квартал „Надежда“ (килими, електрически скари, DVD, дрехи и други ), иззети са цигари без бандерол от търговски обект в кооперативния пазар в град Сливен, хванат е мъж, който извършва незаконна търговия с тютюневи изделия също в района на пазара. С 24-часова полицейска мярка са задържани 9 лица. Издадени са 68 протокола за предупреждения и 12 писмени разпореждания.

Малките населени места в сливенско със засилено полицейско присъствия

Операцията е по разпореждане на директора на ОД на МВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков. Планирани са операции по линия „акцизи“, „наркотици“ и „безопасност на движението“.