/ Дарик Варна, архив
Съставени са 155 акта и близо 1000 фиша
Засилен контрол по пътна безопасност е разпреден от директора на ОД на МВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, на територията на сливенска област. В дирекцията е създадена организация за участие на максимален брой полицейски служители в контрола по безопасност на движението.

Малките населени места в сливенско със засилено полицейско присъствия

Усилията на ръководството са насочени в организацията по покриване на  по-голяма част от пътните участъци и особено местата с повишена концентрация на пътни произшествия  в региона. Завишен е контролът по отношение на неправоспособните водачи, спазване  ограничението на скоростта, както и употребата на алкохол и наркотици.

От 29 януари до 4 февруари екипи на „Пътна полиция” и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2733 автомобила и 2924лица. Полицейските служители са констатирали 1228 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса по застраховане.

Заснети са 350 нарушения на ограничението на скоростта. От стационарната камера,  на изхода на град Нова Загора, са свалени 115 клипа на нарушители. С мобилни камери са заснети 235 нарушения.

Съставени са 975 фиша, от които 350 електронни. Актовете са 155. За неправоспособност са съставени 7 акта. 5 водачи са установени да управляват след употреба на наркотици. Иззети са 16 свидетелства за неплатени глоби и 2 за застраховка Гражданска отговорност. 

1263 нарушения на пътя за седмица в сливенско

Специализираните операции по пътна безопасност на територията на ОД на МВР-Сливен продължават.  Приоритет ще бъдат натоварените пътните участъци и малките населени места, както  и районите около питейни и увеселителни заведения. Тази седмица ще се проведат  две операции широкообхватен контрол в град Сливен.
 
„Пътна полиция”-Сливен призовава водачите да бъдат внимателни, толерантни и да спазват правилата за движение по пътищата.