КАТ проверява светлините в акция "Зима"
КАТ проверява светлините в акция "Зима" / netinfo
Заснети са 408 нарушения на скоростта със стационарни и мобилни камери
2563 автомобила и 2854лица са проверени по време на засилен контрол по пътна безопасност през изминалата седмица на територията на сливенска област, информират от ОДМВР-Сливен.Полицейските служители са констатирали 1263 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса по застраховане. Заснети са 408 нарушения на ограничението на скоростта. От стационарната камера, която се намира на изхода на град Нова Загора, са свалени 113 клипа на нарушители. Мобилните камери на екипите на „Пътна полиция” в Сливен са заснели 248 водачи, Твърдица-23, Нова Загора-24.

603 фиша са издадени за други нарушения. Актовете са 94. За неправоспособност за съставени 6 акта, трима са с алкохол, като двама са над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. Трима водачи са установени да управляват след употреба на наркотици. Иззети са 11 свидетелства за управление на МПС, като 4 са за неплатени глоби. Прекратена е регистрацията на 10 автомобила.

От 22 до 28 януари на територията на град Сливен са осъществени 4 операции по метода широкообхватен контрол. При последния контрол, проведен на 27 януари пред сградата на КАТ, от 08,00 до 12,00 часа са констатирани 75 нарушения, като най честите са нередовни пътни документи, неизползване на обезопасителни колани за водачи и пътници, фарове и скорост .

Специализираните операции по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.  Приоритет ще бъдат натоварените пътните участъци и малките населени места, както  и районите около питейни и увеселителни заведения. Предвидени са две операции широкообхватен контрол в град Сливен.