/ ОДМВР Сливен

Иззеха незаконно притежавано оръжие в хода на специализирана операция по противодействие на общоопасните престъпления. Иззети са самоделно оръжие, боеприпаси и нерегистриран револвер.

Акцията е осъществена на 8 февруари, от служители на сектор „Криминална полиция“ при Районно управление-Нова Загора в малките населени места с цел противодействие на тежките криминални престъпления.

Полицейските служители предприемат и извършват проверка в частен имот в село Бял кладенец. На място се установява, че 62-годишен мъж държи в дома си незаконни огнестрелни оръжия.

При извършените процесуално-следствени действия са иззети самоделно изработена ловна пушка, пистолет- тип револвер, неустановена марка и модел, както и самоделно изработени боеприпаси.  

По време на операцията са извършени проверки на превозни средства, търговски обекти и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Започната е работа по заявена кражба на моторен трион „Щил“, собственост на 64-годишен мъж от село Бял кладенец.

В РУ-Нова Загора е създадена организация за полицейско присъствие и контрол в отдалечените и слабо населени места в общината. Планирани са полицейски операции по разкриване  и противодействие на престъпления срещу собствеността и пътна безопасност.