/ община Сливен
Скоростта на пулсиращия вятър в Сливен през нощта и рано тази сутрин достигна над 140 километра в час, съобщи началник- отдел „Сигурност и управление при кризи“ инж. Снежана Кънева. Тенденцията е към утихване през деня.

Множество сигнали са обработени при дежурните на община Сливен и на отдел „Сигурност и управление при кризи“ към 8.30 днес. Подадени са сигнали за прекършени и паднали дървета, част от тях върху леки автомобили.

Сняг в планината, дъжд и сняг в равнинната част в Сливенска област

Има сигнали и за скъсани проводници за комуникация в централната час на града, квартали и вилна зона. Сигнали за прекъснато електрозахранване вследствие на ураганния вятър има за селата Раково, Зайчаре, Стара река, Бяла, Новачево.

Частично без ток е вилна зона източно от града. Без ток са останали и отделни домакинства заради скъсани електрически проводници. Има сигнали за поражения на частни имоти като паднали керемиди и разкрити части от покривни конструкции.

Затварят проходи в цялата страна заради валежи и навявания

Работата на екипите от Община Сливен, общинско предприятие „Озеленяване“ и сформираните  аварийни групи е силно затруднена.

Продължава работата по обработка на сигналите, а експерти оглеждат на място пораженията.