Проверяват дейността на охранителните фирми след убийството в Младово
Проверяват дейността на охранителните фирми след убийството в Младово / netinfo

Всички охранителни фирми на територията на сливенска област трети ден се проверяват от екипи на сектор „Охранителна полиция” в областната дирекция. Проверяват се нормативната база на фирмите, начините на подготовка и указания за адекватни действия в критични ситуации.

Проверката ще приключи след 20 дни. Тя е разпоредена от директора на полицията комисар Христо Григоров по повод зверското убийство на служител на общинската фирма „Охрана и СОТ” в Сливен от 6 август. 46 годишният Георги Иванов бе намушкан 14 пъти от рецидивист, опитал се да извърши обир в кметството на село Младово. Охранителят е отишъл след сигнал на дежурния диспечер. Той видял, че има силует в сградата и се обадил за подкрепление. Когато полицията пристигнала, мъжът вече бил мъртъв.

Според комисар Григоров Георги е проявил самоинициатива и ако беше изпълнявал указанията да не излиза от колата и да не предприема нищо сам, нямаше да се стигне до това тежко престъпление. Вчера стана ясно, че убиецът е първи братовчед на жертвата, но отрича да го е разпознал в ноща на убийството.