Прокуратурата повдигна четвърто обвинение срещу кмета на Ямбол
Прокуратурата повдигна четвърто обвинение срещу кмета на Ямбол / сн. архив Дарик - Сливен

Ново, четвърто по ред, обвинение е повдигнала Окръжна прокуратура - Ямбол срещу кмета Георги Славов. То е за умишлена безстопанственост по обществена поръчка за ремонт на осем улици в първи жилищен район /в ромската махала/ Ямбол. Нанесената щета на общината е за 324 000 лева, съобщи прокурорът по делото Милен Божидаров. Проектът е по програма ФАР и общата му стойност е 1 018 000 лева. Сумите са без ДДС. Кметът е обвинен и за длъжностно присвояване с нанесена щета от 10 000 лева.

Адвокат Станимир Кондев, защитник на кмета Георги Славов, заяви, че искат отвод на прокурор Божидаров. Аргументите са, че съпругата на прокурора бе съдия по първото дело на Славов и го осъди на пет години лишаване от свобода.

След произнасянето на осъдителната присъда на кмета по делото за водопровода и канализацията на две ямболски улици, срещу него бяха повдигнати други две обвинения. Второто бе за обществена поръчка за издаване на общински информационен бюлетин. При него нанесената щета е за 20 000 лева. Третото обвинение е за ремонта на спортна зала "Диана", при което нанесената щета на общината, според прокуратурата, е за 30 000 лева.

Ямбол

Ваня Авджиева