Продължават споровете за собствеността на сградата на Популярна каса в Сливен
Продължават споровете за собствеността на сградата на Популярна каса в Сливен / netinfo

Министър Асен Гагаузов да осигури процесуален представител на държавата по делото за сградата на Популярна каса в Сливен, е поискала с писмо областният управител Христина Чолакова. Според закона ответник по делото е министерството на регионалното развитие, което от своя страна упълномощава областния управител.

„Поискахме министър Гагаузов да определи процесуален представител, който заедно с нашия юрист и адвокат, който ще наемем по делото, да представляват интересите на държавата” – обясни Чолакова.

На 7 април Районен съд – Сливен присъди сградата на ТВК „Сливенска популярна каса”, освен това осъди областния управител да плати 4605 лева разноски по делото. Областна администрация обжалва пред втора инстанция – Окръжен съд, но дата за делото още не е определена.

Чолакова съобщи, че кметът на Община Сливен Йордан Лечков в края на май е отменил заповедта си, с която поиска в тримесечен срок да се поправи и заздрави сградата.

В противен случай законът предвижда, ако собственикът на обекта, към когото са адресирани предписанията, не ги изпълни в указания срок, общината да извърши ремонтите за своя сметка и да впише в своя полза ипотека върху недвижимият имот.

Причината за отмяната са нарушения на административно-производствените дела, свързани с издаването на тази заповед, уточни Христина Чолакова. Тя каза още, че около 15 000 лева ще струва поставянето на предпазно скеле около рушащата се сграда.