Приоритет за сливенската полиция е работата по случаи на пране на пари и трафик на хора
Приоритет за сливенската полиция е работата по случаи на пране на пари и трафик на хора / netinfo

Определени са лицата, спрямо които полицията ще работи приоритетно тази година, обяви директорът на Областната дирекция на МВР в Сливен, комисар Чавдар Божурски. Те ще бъдат наблюдавани преди всичко за пране на пари. „Разчитаме на добро взаимодействие с прокуратурата, комисията „Кушлев” и Териториалната дирекция на НАП. Сред приоритетите на полицията за тази година е и работата по линия на трафик на хора.

 

Вече е изготвен съвместен план между Областната дирекция в Сливен и Главната дирекция за борба с организираната и тежка престъпност, по който текат конкретни мероприятия. Друга важна задача за сливенската полиция е подобряване на контрола по пътищата. Ще се вземат крути мерки както по отношение на водачите, така и на работата на полицейските служители.

 

На въпрос на Дарик дали има случаи на полицейски произвол в Сливен, комисар Божурски отговори : „Сигналите за полицейски произвол до миналата година се подаваха във военна прокуратура, а от миналата година - на цивилната. По тези случаи се произнасят прокуратурата и съда, защото говорим за евентуално извършени престъпления. Имаме единични случаи, има и осъдени по такива сигнали, но не разполагаме със статистика”.