/ община Сливен
С награждаване на участниците приключи тазгодишният младежки лагер „Здравей здраве“.

крепост Туида
община Сливен


От 25 до 29 юни лагерниците участваха във викторини, уроци по фолклор и обучение в народни танци. Те се учеха на текстилно печатане и плъстене, грънчарство, приложно изкуство в „Арт ателие”, запознаха се с тънкостите на професията на пожарникаря.

Сред другите дейности бяха предвидени езда на кон, планинско ориентиране, първи стъпки в алпинизма, обучение в първа долекарска помощ, състезания и симулативна игра „Трафик на хора”. Участниците се запознаха с историята на крепост „Туида” и се обучаваха да стрелят с лък и други игри.

крепост Туида
община Сливен


Лагерът се проведе за втора поредна година и в него участваха над 600 ученици от различни сливенски училища. „Бях сред Вас и на откриването на  младежки летен лагер „Здравей здраве“. През изминалите няколко дни, Вие имахте възможност да научите и усвоите много нови неща, да спортувате и да си бъдете полезни един на друг.

Откриха младежкия лагер "Здравей Здраве" (СНИМКИ)

Надявам се времето, прекарано тук да е било изключително полезно за Вас и да отнесете със себе си невероятни впечатления“, каза по време на награждаването заместник – кметът Стоян Марков.

Младежкият лагер е част от програма за превенция употребата на наркотици на местно ниво - „Без наркотици – здрави и успешни”. Организатори са Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно - информационен център.