/
/ / мвр
Със заповед на министъра на вътрешните работи Младен Маринов от 18 октомври комисар Веселин Василев е назначен на длъжност заместник-директор на Областната дирекция на МВР в Сливен. Веселин Василев е роден през 1971 година в Сливен.

В системата на МВР е от 1991 година, като в своето кариерно развитие е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива. Заемал е различни длъжности в Охранителна и Криминална полиция в ОДМВР-Сливен. Има магистърска степен от Технически университет –София.

Досега Веселин Василев е изпълнявал длъжността началник  група „Оперативен анализ и полицейска статистика”. Под негово ръководство аналитичният отдел е допринесъл за разкриван на множество тежки криминални престъпления, не само на територията на Областната дирекция в Сливен, но и в цялата страна.

По направление „Оперативен анализ и полицейска дейност” е участвал в редица програми за развитие и обучение на партньорски организации в страната и Европа. Многократно е награждаван от ръководството на МВР. През 2015 година е удостоен с Почетен знак III степен.