Христина Чолакова
Христина Чолакова / netinfo
Проблемът със свободно движещите се животни по пътищата в Котелско представи председателя на Общински съвет-Котел Христина Чолакова на Националната асоциация на председателите на общинските съвети на Република България. Животните са причина за възникване на пътно-транспортни произшествия, което обосновавало необходимостта от адекватни законодателни решения.

В срещата участие взеха народният представител Емил Христов и Стефан Тодоров – главен експерт към Народното събрание.

Представителите на общинските съвети представиха предложения за законодателни промени, касаещи местните власти като Закона за местното самоуправление и местната администрация; отпадане на съгласувателния режим при промяна предназначението и разпореждане със сгради, обекти на образованието, науката, здравеопазването или културата със съответния министър; промени в Изборния кодекс, касаещи увеличаване големината на листата за кандидати за народни представители; проектът на Закон за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и други. Предложенията бяха задълбочено дискутирани, като бяха поети и ангажименти за иницииране на законодателни промени.

В срещата участваха и членове от Управителния съвет на Асоциацията. Тя се проведе в Народното събрание, участва и Искрен Веселинов-председател на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.