Петима състезатели на СА „Ставен“ Сливен участват в състезание за Европейска купа в Португалия
Петима състезатели на СА „Ставен“ Сливен участват в състезание за Европейска купа в Португалия / Дарик Сливен, архив

 

Петима състезатели на СА „Ставен“ Сливен участват в международно състезание по джудо за Европейка купа в Португалия. Състезанието се провежда на 13 и 14 април 2013 година. Това е първо участие на сливенски спортисти в такъв ранг състезание, съобщи изп. директор на академията Лъчезар Темелков. Шампионите от СА „Ставен" Сливен  Божидар Темелков, Иван Стефанов, Натали Сосерова, Бетина Темелкова и Веселина Николова ще събират точки за предстоящото европейско първенство по джудо и за ранглистата.

След състезанието в Португалия спортистите ще продължат спортната си подготовка в Дианаб и ще се подготвят за следващите купи в Букурещ на 27 и 28 април и на 4 и 5 май в Берлин. През месец май тренировките ще продължат във високопланинската база Белмекен. Те ще тренират за предстоящото първенство по джудо под ръководството на помощник треньора на националния отбор на Русия, който е потвърдил  поканата, уточни Темелков.

По–рано през месеца шест състезатели от СА „Ставен“ участваха в републиканска  Отворена купа в Румъния, където завоюваха шест медала, два от които златни за Цветомир Петков и Калоян Раднев. Със сребро се завърнаха Румен Радев, Атанас Господинов и Атанас Янков и бронзов медал завоюва Николай Сосеров. Предстои състезание по джудо в Гърция за малките възпитаници на академията на 26 април.