Определиха носителят на новоучредената награда „Милосърдие” на община Сливен
Определиха носителят на новоучредената награда „Милосърдие” на община Сливен / netinfo

Д-р Димитър Боянов е носителят на новоучредената награда “Милосърдие” на община Сливен. Комисията за определяне на носителя след прецизно обсъждане на четири номинации, избра новият лауреат на престижната награда с тайно гласуване, съобщиха от общината.

Д-р Димитър Боянов завършва медицина в ВМИ – гр. Пловдив. Специализира “анестезиология” в МА гр. София. През м. май 1977 година защитава успешно специалност “Анестезиология и реанимация”. От 1975 г. участва активно във всички конгреси и конференции по анестезиология в регионален и национален мащаб със собствени научни публикации. От 1989 г. е член на “Съюза на учените” в България, а от 1997 г. – заместник-председател на сливенския клон на Съюза на учените в България. През 1985 г. има призната рационализация за “Светещ водач за трудни интубации” в два практически варианта. Избран е за член на Научното ръководство на Националното дружество на анестезиолозите в България и на френската асоциация по “Анестезиология и реанимация”. Участва в Европейския конгрес по Анестезиология и реанимация в Копенхаген и преподтвърждава членството си в Евроанестезия. Присъдено му е званието “Отличник на МЗ” и е носител на почетния знак”Български лекар”.

Награда за здравни и социални дейности „Милосърдие” – присъжда се за дългогодишна дейност, проявен професионализъм, научни достижения и висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен.

Наградата ще му бъде връчена по време на тържествения концерт по случай празника на Сливен – Димитровден на 25 октомври.