Общинските лидери на БСП в ямболско запазиха постовете
Общинските лидери на БСП в ямболско запазиха постовете / netinfo
Всички общински председатели на БСП в ямболска област бяха преизбрани. Новината стана факт в нощта на 8 срещу 9 ноември, когато приключи изборът за председател и в Ямбол. Кандидатите, предложени от основните партийни организации, бяха девет. По време на обсъждането шест от тях си дадоха отвод. Да се състезават за доверието на съпартийците си останаха Катя Георгиева, Румен Банков и Александър Братанов. На първия тур на избора не спечели нито един от тримата кандидати за лидер на общинската организация. След балотаж между досегашния лидер Румен Банков и Александър Братанов, Банков запази поста си с 67 гласа от 110. За общинския партиен съвет и контролна комисия се наложи дори трето гласуване. То продължи до 2 часа сутринта. Избрани бяха и делегати за предстоящия 47-ми конгрес на столетницата.

В ранната утрин на 9 ноември, на финала, Румен Банков благодари на съпартийците си за доверието е заяви, че ще изпълни всичко каквото е обещал - за успешно развитие на партийната организация.

Без толкова емоции преминаха останалите отчето-изборни конференции. В Елхово бе преизбран Христо Костов, в Болярово –Атанас Борисов, а в Стралджа Мария Толева, а в община Тунджа Кирчо Карагьозов.

В работата на конференциите взеха участие народните представители от БСП, евродепутът Кристиян Вигенин, лидерът на Гражданско движение за обединена левица Александър Александров и областният управител Николай Пенев.