учители
учители / община Тунджа
 На тържествена церемония бяха връчени наградите на изявени просветни и културни деятели от Община „Тунджа“ по повод 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Присъстваха читалищни, културни и просветни дейци от всички селища в общината.


Приветствие към присъстващите поднесе кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев. В словото си той сподели: „ … На двадесет и четвърти май славим великото дело на Светите братя Кирил и Методий, на техните ученици и следовници, дарили ни с писменост. Писмеността, чрез която изразяваме нашата българска идентичност и европейската си принадлежност. Писмеността ни дава памет, за това от къде идваме, кои сме и чертае посоката накъдето да вървим….“ Атанас Мерджанов връчи годишната стипендия за високи постижения в областта на образованието и науката, учредена по волята на дарителя на Сашо Ангелов Левков от село Тенево.

учители
община Тунджа


Еднократно финансово стимулиране  за високи постижения в областта на науката и образованието получиха Даниела Атанасова Косева от с. Кабиле, Иванина Дичева Тотева, Антонина Валентинова Димова и Вълислава Иванова Райкова от с. Тенево. С Решение на Общински съвет „Тунджа“, прочетено от председателя Георги Георгиев бяха дадени награди в категориите „Наука, образование и култура ”Джон Атанасов”;   Граждански принос”, Почетен знак „Плакет-герб на Община „Тунджа” – златен и сребърен.

учители
община Тунджа



Отличия бяха дадени и със заповед на кмета на Община „Тунджа”  „С Грамота на община „Тунджа“ и Протоколен паметен знак „30 години Община „Тунджа”, с Грамота на община „Тунджа“,  за принос в област „Култура” с Грамота на община „Тунджа“.