Общински съвет
Общински съвет / община Сливен
Общински съвет- Сливен прие днес  Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за приемане на ученици в първи клас в общинските училища на територията на община Сливен. Кметът на Община Сливен Стефан Радев заяви от трибуната, че промените се налагат във връзка с наредба на МОН, в която се въвеждат общи правила и критерии за прием на учениците в 1 клас. Той припомни, че при приема по миналогодишната общинска наредба 92 процента от децата са били приети по първо желание и че ако не е имало промени на национално ниво нямаше да се налагат промени в общинската наредба.

Общинските съветници дадоха съгласие  за разполагане Паметника на Шести артилерийски полк  в УПИ I, кв. 665 при невъзможност публично да бъде експониран в естествената му среда и съгласно изискванията на Закона за военните паметници. Тай ще бъде разположен в  източния край на Градската градина, до Колодрума. Предлага се още кметът да създаде целева експертна комисия, която да контролира всички действия по консервация, реставрация и експониране на обекта.

Общинските съветници гласуваха и решение във връзка с предстоящо изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени или биоразградими отпадъци. Съгласно изискване на ОП „Околна среда“,днешното решение на Общинския съвет е Община Сливен да не прехвърля на трети лица собствеността на изградената инфраструктура, в т.ч. движимо и недвижимо имущество и съпътстваща инфраструктура за период от минимум 5 години от окончателното плащане на средствата за проекта по ОПОС 2014-2020 г.

На заседанието днес бяха гласувани разпоредителни сделки с общинска собственост. Подкрепа получиха и предложенията за финансово подпомагане на граждани.